Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!

Autor PetrK 
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
10. 07. 2012 02:57
Přátelé, chtěl bych informovat že galerie je kompletně od základu přepracovaná.

Hlavní novinky:

Můžete nahrávat obrázky a jiné soubory až do velikosti 4MB. Obrázky už není nutné nijak upravovat, je-li délka nebo výška obrázku delší než 1024px tak při nahrávání si galerie rozměry obrázku upraví automaticky sama. I samotné nahrávání je přepracované a jednodušší, lze nahrávat více souborů najednou a průběh nahrávání je graficky znázorněn. Je tedy přehlednější a snad bude takto vyhovovat.

Je zcela jiné prohlížení zvětšených obrázků než tomu bylo dříve. Prohlížení je animované a obrázky jsou automaticky přizpůsobeny velikosti vaší obrazovky. Lze už nyní přepínat přímo mezi zvětšenými obrázky a to buď ručně nebo lze zapnout automatické promítání (slideshow), to nyní funguje jak u náhledů tak i u velkých obrázků v původní velikosti.

Pro přepínání mezi obrázky lze použít klávesnici. Pokud vám nevyhovuje klikání myší na šipky pro přepínání obrázků a raději používáte klávesnici, můžete nyní nově mezi obrázky přepínat šipkami "vlevo/vpravo" na své klávesnici. Funguje to pro náhledy i pro velké obrázky.

Součástí galerie je teď také jednoduché fórum. Píšu tam novinky, informace o nastavení galerie (např. jaké velikosti a typy souborů lze nahrávat atd...) a je tam i návod k použití galerie. Každý přihlášený uživatel galerie se tam může samozřejmě na cokoliv zeptat, psát různé návrhy a připomínky ke galerii a podobně.

Přidal jsem některá témata (vzhledy) galerie a některá jsem upravil. Každý má jiný vkus takže vzhled galerie si může každý nastavit takový, jaký mu nejlépe vyhovuje.

Popsal jsem jenom to nejdůležitější, podrobné informace a návod naleznete přímo v galerii zde.

Tak snad se bude galerie nyní více líbit. Přeji všem kdo jedete na Jadran nebo kamkoliv jinam krásnou dovolenou, pohodu a šťastnou cestu tam i zpět.

** Petr **



Upraveno 2krát. Naposledy upravil PetrK (10. 07. 2012 23:09).
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
25. 01. 2015 11:53
... Peťo, vypadá to dobře, hlavně ty velké obrázky ...
jen mi prosím " po lopatě " připomeň .... krok po kroku ... jak se dostanu na své fotky ve Tvé Galerii
... tedy komplet toho, co jsem k Tobě kdy nahrál ... klidně mi to napiš tady na Foru i pro připomenutí ostatním, kteří třeba zapomněli ...
( mé heslo pouze SZ yawning smiley )
díky ...
smileys with beer
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
27. 01. 2015 01:34
Bessy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ... Peťo, vypadá to dobře, hlavně ty velké
> obrázky ...
> jen mi prosím " po lopatě " připomeň .... krok po
> kroku ... jak se dostanu na své fotky ve Tvé
> Galerii
> ... tedy komplet toho, co jsem k Tobě kdy nahrál
> ... klidně mi to napiš tady na Foru i pro
> připomenutí ostatním, kteří třeba zapomněli ...
> ( mé heslo pouze SZ yawning smiley )
> díky ...
> smileys with beer


Ahoj Peťo, návod jsem doplnil o postup, jak se ke svým obrázkům dostaneš.

Kdyby Ti to nějak nešlo, tak prosím napiš. Já přehled o tvých obrázcích nemám, protože neznám tvé uživ.jméno v galerii yawning smiley

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (27. 01. 2015 01:35).
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
17. 05. 2017 18:01
Vyzkoušel jsem pár kousků vložit a vyšší rozlišení obrázků v této galerii hodnotím pozitivně.
Dobrý, Peťo!
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
17. 05. 2017 23:05
Děkuji Jardo yawning smiley .
Snažím se čas od času galerii aktualizovat a vylepšovat. Loni přibyla v animovaném okně možnost přímého odkazu pro jednoduché zobrazení obrázku v plné velikosti, tak jsem povolil větší rozměry obrázků, aby to mělo význam. Místa na serveru mám zatím dost. Fajn taky je nahrávání pomocí metody Flash-driven, kdy se dá nahrávat více obrázků najednou a přitom ani není potřeba je předem upravovat na povolenou velikost, při nahrávání se větší obrázky upraví samy. Někomu se zdá Coppermine na obsluhu složitá či nepřehledná, nevím, já si zase myslím, že je to dobrá galerka.

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (17. 05. 2017 23:07).
Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
21. 05. 2017 10:20
To Hill: Ahoj, díky za popisky jednotlivých snímků, člověk nebyl všude a alespoň se něco dozví thumbs up
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
21. 05. 2017 11:33
To máš tak: kamkoli přijedu, zajímá mě, kde to jsem, na co to koukám, a, když to vyfotím a někde vyvěsím, tak pokládám za normální k tomu nejméně tu základní informaci přidat. Ne vždy totiž fotím objekty notoricky známé, abych popis mohl pokládat za úplně zbytečný. Fotek bezejmenných západů Slunce přece běhají po netu tisíce.
Když k tomu mám nějakou perličku navíc, přidám ji k fotce.
Třeba tak přiměju i někoho jiného k zařazení některého z těch míst do plánu jeho cesty, a třeba tam pořídí a zveřejní lepší fotky...
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
21. 05. 2017 11:37
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
25. 02. 2022 03:23
Přátelé, chtěl bych jenom oznámit konec galerie.jadran.net..

Galerie byla dělaná na scriptu "Coppermine-galery", byla tam verze cpg 1.5.x., která ovšem není kompaktipilní s verzemi PHP 7.x. na serveru. Do dnešního dne jsem měl na serveru PHP 5.6., ovšem s ohledem na ostatní weby, které tam mám, jsem byl nucen aktualizovat na vyšší PHP 7.x.. No a po aktualizaci serveru již byla galerie, bohužel, nedostupná.
Bylo tam již 7GB jenom v obrázcích, takže si raději ani nepředstavuji, jak bych toto nějak obnovoval ze zálohy, kdybych nyní nainstaloval nějakou novější verzi galerie. Holt nic netrvá věčně, galerie tu byla skoro 16 let a myslím, že v posledních letech už stejně nijak využívaná nebyla. Takže to ponechám již pouze ve vzpomínkách na minulost. Každopádně ale považuji za nutné, to oznámit. Pro případ, že by tu galerku někdo někdy hledal.

** Petr **
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
25. 02. 2022 09:46
Škoda, ale neovlivníme to ani Ty, ani kdokoli z nás.

Tedy, ne že by mě to překvapilo, vývoj nás stále tlačí do nových operačních systémů už jen tím, že podpora starších končí, s nimi postupně končí i programy, na nichž ty galerie běžely a bylo současně jedno, jaký má kdo prohlížeč. Vždyť Rajče se také pořád mění a mnoho lidí se stále dokola učí, jak správně zkopírovat odkaz. A jiní, když na rok vynechají, ani další fotku na něj nevloží.
Skončily skvělé služby, jako Panoramio, o trochu méně přívětivá Google+ měla život sotva tří generací jepic, a další galerie, často rychleji, než jsme si s ostatními vystavujícími stihli vyměnit aspoň mailové adresy.
Tak dosloužila i moje galerie, zbyl z ní jen rozcestník. Ten odkazoval na více galerií, nejdéle tam vydržel fungovat odkaz právě na galerii jadran.net.
Předloni jsem se pustil do nové galerie, ale pořád to není ono, tak jsem ji zatím nezpřístupnil a, kdo ví, jestli to dotáhnu do použitelna.
Říkal jsem si "v důchodu si s tím pohraju"... ale to chce mít tak čtvrt hodinky času, abych si s tím týden dva soustavně hrál. Vždycky se najde něco důležitějšího, do čeho ten čas musím vrazit, mezitím zapomenu, kde jsem to přestal, a začínám znovu od začátku.
A to jsem si ještě tak před pěti lety myslel, že důchodci chtějí být zajímaví, když tvrdí, že v důchodu mají méně času, než před ním. Teď ho taky mám nedostatek a představuji si chobotnici, která by každým chapadlem stíhala něco jiného (nezdá se vám, že nám nějak přibývá povinností dříve neexistujících a ke všemu každá jinde?).
Alespoň staré úložiště mi zatím zůstalo, používám ho tak, že na jednotlivé obrázky sem už dlouho dávám odkazy - asi jako stroboskopický diapozitiv z časů, kdy jsme si spoustu věcí museli ubastlit sami, hlavně sehnat na to materiál, přesto jsme stíhali v reálném čase a dosahu na první dobrou.
Z časů, kdy za nás počítače neřešily potíže, které by nám bez nich nenastaly:

Vyobrazené přístroje, ani mnohé mimo záběr, v muzejních sbírkách nehledejte, co kus, to samo domo úprava nebo kompletní konstrukce. Opravdu nechápu, kde jsme na to tehdy brali čas...
Edit: opravený překlep



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (25. 02. 2022 14:21).
avatar Re: NOVÁ GALERIE a UPLOAD !!
27. 02. 2022 03:50
Hill napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A to jsem si ještě tak před pěti lety myslel, že důchodci chtějí být zajímaví, když tvrdí, že v
> důchodu mají méně času, než před ním. Teď ho taky mám nedostatek.....
.

JJ, druhý rok v důchodu a času mám pořád méně a méně, takže nestíhám nic grinning smiley

** Petr **



Upraveno 1krát. Naposledy upravil PetrK (27. 02. 2022 03:51).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 43
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.